Gulliga Nemo

 
Canon 5D MKII + 50mm f/1,4
 
Underbart söta Nemo! Alltid härligt när man inte kan låta bli att le när man redigerar bilder :)
 

SOMMARERBJUDANDE

 
SOMMARERBJUDANDE! 1 timmes fotografering & 10 digitala bilder på en cdskiva för endast 700:-!

Passa på NU att ta kort på valpen, morfar, trädgårdens finaste blommor, barnen, hästen, blåbärspajen... ja vad som helst!

Kontakta på [email protected]

Fina Milo

 
Canon 5D MKII + 50mm f/1,4

Hundar & systrar

 
Canon 5D MKII + 50mm f/1,4 + reflexskärm 120cm silver/vit
 
Fotade som sagt lite småhundar och systarna Anna (överst) och Sara (nederst) i söndags. Sara har hundkurser och hunddagis, och mer info kan ni läsa här.

Dagny

 
I söndags fotade jag tre små yrväder och deras ägare, och här är en av bilderna på Pomeranianvalpen Dagny. Vid ett tillfälle under fotograferingen låg jag på mage i en grop och skulle fota, vilket Dagny tyckte var perfekt utgångsläge för en intensiv puss-attack! Kan berätta för er att det inte är så lätt att värja sig med en kamera i handen, liggandes på mage när det kommer en hyperaktiv fluffig boll ;)

Turkiet // Moské

 
 
Sjukt grymma byggnader! Vilket jävla slitjobb att göra alltså.
Fotade dessa bilder när familjen var i Turkiet 2010. Hade helt glömt bort bilderna från Turkiet som legat helt orörda på min hårddisk. Ska ta och kolla igenom lite nu och drömma mig bort :)

Jump higher

 
 
Gamla bilder från Sunne Grand Prix 2007(tror jag?) fotade med Canon 400D och 80-200mm-objektiv.
 
 
 
 

JUMP!

 
 
 
 
 
CANON 5D MKII + 70-200mm f/4L
 
 
 
 

Lamm & midsommarhelg

Canon 5D MKII + 70-200mm f/4L
 
Enormt tomt här i bloggen under midsommar, men har haft lite ledigt från allt. Mest varit hemma med familjen och hållit mig från datorn så mycket som möjligt. 
 
Men nu har jag massa bilder att redigera och det ska bli härligt att sätta fart!
 
Bilden ovan är väl höjden av söthet? Riktigt kul att jag fick en bild när den åt på vitsippan.

Dressyr i kvadrat

 
 
 
 
 
 
 
 

Måsar

 
 
 
 
 
 
 Canon 5D MKII + 70-200mm f/4L

Solnedgång

 
 
 
 
 
 
 
 

Dressyr Hammarö Ryttarförening


Studenten


För jag har tagit studenten! Ja, även jag har tagit studenten nu i dessa dagar. SKÖNT SOM FAN! Det här söta fotot tog min syster.

Fina Victoria & Adam


I måndags fotade jag Victoria innan balen i Karlstad. Vi tog några bilder enskilt och några tillsammans med hennes pojkvän Adam. Här är ett smakprov!

Passar även på att tacka min lillasyster som ställde upp som assistent trots migrän!

Canon 5D MKII + 70-200mm f/4L + Reflexskärm 120cm silver

Balfotografering


Fotograferade fina Louise i fredags innan balen i Sunne. Hennes klänning var helt underbar! Mer bilder kommer till helgen med bland annat bilder på hennes snygga bil :)

Canon 5D MKII + 70-200mm f/4L

BOKA MIG PÅ TÄVLING!


What Meets The Eye


The Winner Takes It All

Canon 5D MKII + 70-200mm f/4L

Fina ekipaget Louise Erikson och Cederlunds Chanel!

Fin kärlek ger fina resultat

Canon 5D MKII + 70-200mm f/4L

Här har vi Louise och Chanel, som vann en av klasserna i dressyren den 6 juni. Det märks att dom passar otroligt bra ihop, för så fint har Chanel aldrig gått som hon gör med Louise. Väldigt kul och fint att se!

Det hårda jobbet som fotograf


"Men vadå, ska du ha BETALT för bilden?"

"Du, är det lugnt om vi tar dom där bilderna sen?"

"Åh, ja jag vill jättegärna ha bilder, dom var JÄTTEFINA!...va? Kostar det? Nej då vill jag inte ha"


...känner ni igen det där? Det är otroligt vanligt och jag undrar om det inte är vanligare bara för att man dessutom är ung. Men vad ska åldern spela för roll? Tycker man att bilderna är fina och vill ha dom, ja men köp! Vem som står bakom kameran har väl ingen betydelse så länge bilden blir bra.

Dessutom, det här med att folk blir förvånade över att man tar betalt för fotografering och bilder. Blir ni förvånade när ni får betala på restaurang också?  Eller för en morot i affären? Inte direkt så att man förväntar sig att man ska få ett äpple gratis "bara för att det är ju bara ett äpple", eller hur?

Det är mitt (och många andras) jobb det här, och ett jobb har man för att få in pengar. Förhoppningsvis även i slutändan tjäna lite pengar efter alla utgifter. Hur skulle det se ut om allt jag gjorde skulle vara gratis? Eller kanske väldigt väldigt billigt? Är mina utgifter så som t ex kamera, objektiv, bilresor, räkningar lika snälla och sänker priserna för att jag inte får så mycket pengar för mina bilder? Nej, inte direkt.

Det kanske låter dyrt i dina öron, men tänk på vad det egentligen innebär.
Fotografering
- hur lång tid?
Bildredigering - hur lång tid?
Kontakt och överrenskommelse med kunder
- hur lång tid?
Sen har vi dessutom kostnader som ska räknas in i allt: kostnad för utrustning t ex kamera och objektiv, hyra av ev lokal, elförbrukning, kontorsmaterial, kostnad för hemsida, domännamn mm. Dessa saker ska räknas in som en liten del, med viss procent, i priset, så att du vet att det till slut går jämt ut.

När man börjar räkna på timmar per bild/beställning så är fotografyrket inte det finaste jobbet. Det är i många fall, och speciellt innan man är "känd" ett riktigt skitjobb med dålig timlön. Varför jobbar du med det då? Jo, för att jag tycker att det är så jäkla roligt! Utmaningen att fånga rätt ögonblick, få fram känslan och trixa med ljuset, och att dessutom sträva efter att efter varje beställning få nöjda kunder! Det är otroligt livsgivande, vilket gör att jag håller på och kämpar vidare med kameran i handen.

Dessutom, finns det dom som gräver en grav åt andra genom att ge bort bilder gratis. Självklart väljer många att ta den bilden som är gratis. Alla gillar ju gratis!
Men vad innebär det egentligen?
Tänk om en kock står och lagar otroligt god mat, lägger ner tid och kärlek på att få det bra för kunden och har satt ett pris för att företaget ska gå runt... men inga kunder kommer. Istället står det en annan några meter bort och ger bort gratis mat, som nästan är lika god men kanske inte med lika mycket kärlek och bra ingredienser, men vadå det är ju gratis? Hur många veckor, dagar, timmar kommer kocken som tar betalt att klara sig? Han har kanske familj att försörja, och kommer ingen och köper hans mat så finns det heller inga pengar i kassan till den egna familjen.

Att kalla en företagare som vill ta betalt för en tjänst för snål, är ta mej fan (ursäkta) det mest ologiska och mest korkade som finns. En företagare är någon som erbjuder dig något i utbyte av en inkomst. Passar det dig inte, så finns det inget som tvingar dig till att säga ja till tjänsten. Att vara företagare innebär att man sätter värde på sig själv. Är det snålt?

Varje bild är kanske skillnaden på om man går minus eller plus, om man kan köpa eller snåla. Tänk därför efter, både köpare som fotografer, vad bilden är värd. Vilka kostnader ligger bakom? Hur mycket tid lägger jag ner på det här?

Som egen företagare lever man ruskigt farligt och ovisst, och man får tragla sig genom på en svår balansgång mellan priser och efterfrågan. Men samtidigt är det så grymt kul! Mycket att lära och alltså därför mycket att vinna.



Smakprov: Ponnydressyr på BPRK

Canon 5D Mark II + 70-200mm f/4L

Satan Takes A Holiday

Canon 5D MKII + 50mm f/1,4

Satan Takes A Holiday @Båten 19/5-12, fotade för CrankItUp.se, därav loggan!

The Durango Riot

Canon 5D MKII + 50mm f/1,4

The Durango Riot @Båten 19/5-12 fotograferat för CrankItUp.se, därav loggan :)

Smakprov

Canon 5D MKII + 50mm f/1,4

Grabbarna Bus hos Stall Lund

Canon 5D MKII + 70-200mm f/4L

Äntligen!

Nu har bakböckerna kommit! Självklart blev intresset för dom mycket större än jag trodde OCH är nu efter att leveransen kommit. Så just nu håller jag på att kolla upp kostnader för att trycka fler! Superkul! :D

RSS 2.0