Egonation

Åh. Kikade igenom mitt gamla egoalbum på fb och hittade bland annat denna bild. Från maj 2009. Blev sjukt sugen på att färga håret så där igen, sååå... ska nog fixa det när pengarna rullar in!
 
Nu har jag även kommit hem från Gävle och guess what? Fanns varken tid för dator eller kamera. Senare ikväll när jag hämtat mina päron på flygplatsen så ska jag sätta mig med hästbilderna jag fotade på Antonias tre hästar i måndags. Så håll utkik!

Spontantripp

Gäsp! Så här känner jag mig just nu, om inte värre...
 
Hej på er! Bokade en sista minuten till Gävle igår kväll, så nu om ca 50 min så åker jag! Har med mig kameran så det kommer förhoppningsvis upp lite bilder. Ska försöka hinna redigera lite bilder från gårdagens hästfotografering också.
Annars följ mig på: ostyrig @Instagram

Sommarkänslan är bortblåst

 
Idag satt jag och min syster (på bilderna) ute på balkongen och det kändes som att vi snart skulle lyfta och flyga iväg. Höstens vindar har kommit, och vi går mot kallare (skönare) väder.
Just därför tar jag och lägger upp några bilder från förra sommaren, som jag visat förut. Bilderna är oredigerade, men ändå helt underbara med ljuset och sommarängen.

Eller vad tycker ni?

Fina Ebba

 
Det här är vår ena hund, en Stabyhoun, som nu är 6 år och heter Ebba Grön. Visst är hon vacker?

Changes

 
Så, nu har jag ändrat min design rätt mycket. Men lite smågrejs kvar samt en ny header ska in också. Det kommer så småningom!
 
Bjuder på en bild från förra sommaren!

Fan vad jag är bra!

Det här med att uppskatta och pepp sig själv är något man gör alldeles för sällan. Så. Det här inlägget är till mig själv!
 

Kolla här Sofie, du har fotat en jävligt cool hästbild. Du tog den på uppdrag åt Nya Wermlands-Tidningen 2008 (!) och alla fotografer på banan tyckte att du var en liten skit. Du stod där med en 450D och ett kit-objektiv och ägde skiten ur alla.
 
 


Och Sofie, titta på dom här bilderna från Sundsvalls Gatufest 2012. Som DU fotat! Ja, det är sant, det är DU som fotat dessa på Dead by April, Corroded, Eldkvarn, Rival Sons, Thin Lizzy och Hoffmaestro. Du är cool!
 
 
Och dom här bilderna! WOW! Du har gjort en egen bakbok Sofie, en kladdkaksbok! Den är fantastisk!
 
 
Dessutom, så har du fotat massa grymma ridsportsbilder och haft några av dessa som kunder: Tidningen Ridsport, Svenska Ridsportförbundet, Eurodressage.com och Nya Wermlands-Tidningen. Bra jobbat!!
 
 
Och sist men inte minst, du har gjort en jävla musikvideo! Du har filmat och redigerat, vem klarar det som första grej så här bra? BRA JOBBAT!
 
Så där. Nu har jag fått ur mig en massa pepp som jag kan njuta av och se tillbaka på senare när jag känner mig lite låg.
Det borde ni också göra! Peppa er själva och skriv ut hur jävla bra ni är, för det är vi alla. Alla är bäst, typ. Go!

Äpplefeber

 
Trots en riktig fet förkylning tog jag mig samman igårkväll och gjorde både äpplepaj och äpplemos. Båda sakerna är otroligt enkla och fantastiskt goda!

Knäckig och kanelig äpplepaj
 
Skär 4-5 stora eller 8-10 små äpplen i tunna skivor. Lägg dom i en ugnsäker form tillsammans med lite smörbitar och strö massa kanel över. In i ugnen ca 15 min, eller tills dom är varma och mjuka, på 175 grader.

Samtidigt blandar du havregryn, lite kokos, socker, kanel, kardemumma och sirap tillsammans med ca 200g smör som du hackar i små bitar. Kör alltihop i en matberedare tills det blir en smulig deg. Känn efter hur mycket havregryn, kokos, kanel osv du vill ha i! Men kom ihåg att havregryn och smör är huvudsakerna!

Tryck ut och lappa ihop en botten på pajformen med en del av smuldegen, lägg sedan på äppleskivorna. Sist smular du ut resten av smuldegen över äppleskivorna. Toppa sedan med att ringla sirap över och strö kanel över. In i ugnen på 225 grader tills pajen fått fin färg! Det kommer nu dofta underbart i köket! Ta ut pajen och njut tillsammans med vaniljkräm, glass eller grädde.

Äpplemos

Ta så många äpplen du vill, men det krävs ganska många för att få lite mos. Minst 10 stycken äpplen kanske. Man behöver inte ta bort skalen om man inte vill, det gör inte jag. Men rensa bort allt fult samt kärnhuset. Skär sedan äpplena i bitar och lägg i en stor kastrull. Sätt på plattan på högsta värme och rör om hela tiden. När det är varmt så sänk till lägsta värmen och låt det stå. Rör om ganska ofta.

Man behöver inget vatten, det fixar äpplena själva. Sockra efter smak!

När äpplena sedan kokat klart är dom mjuka men fortfarande i bitar. Vill man ha slät konstistens så ta fram en stavmixer och börja mixa! Sen är det bara att hälla upp i burkar!

Själv hällde jag upp mitt äpplemos i en stor burk från IKEA, som jag sedan gjorde en enkel etikett till:
- Jag tog en papperslapp, skrev Äpplemos från Seminarieparken på den, färglade och penslade på Royal Coat Decoupage-lim på baksidan. Satte fast den på burken och penslade på ett till lager lim. Klart! Royal Coat-limmet finns på Panduro.
 
Det bästa med både pajen och moset är att alla äpplen var gratis och direkt från parken! Vi bor i lägenhet och har ingen trädgård längre, men ändå fick jag chansen att göra allt detta, tack till den som planterat massa äppleträd i parken.

I väntans tider

Ingen kopiering är tillåten!
 
Bjuder er på lite bilder från helgens SM. Sitter fortfarande och redigerar bilder därifrån. 3500 bilder att gå igenom är rätt hårt för både kropp och hjärna :)

Hej alla nya!

Galet kul att det har hittat hit så många nya, tack vare fina Caroline som länkade till min blogg! Jag måste dock be om ursäkt för att bloggen är rörig och att designen inte är färdig. T ex är det inte mina bilder på headern osv.

Det är nämligen så att jag har enormt massa att göra med alla bilder från SM så det måste gå i första hand. Men efter idag så kommer det massa bilder och ny design!

Svenska Ridsportförbundet

Ingen kopiering är tillåten!
 
Igår ringde Svenska Ridsportförbundet upp och ville köpa bilder från helgens SM. Riktigt kul! Så nu finns dom på ridsport.se!
 
Under dagen kommer även bilderna från helgen komma upp på Equipe, så alla ni ryttare och föräldrar som undrar, håll ut!
 

SM Ponnydressyr

 Under helgen befinner jag mig på Equality Line och fotar Ponny-SM i dressyr.
Har du varit och ridit och funderar över bilder etc? Hör av dig då till [email protected] eller 070-23 24 366
Bilder kommer att komma på Equipe efter helgen.
 
Bild från clinicen idag med Mads Hendeliowitz
 
 
 
 
 

Under konstruktion!

Håller just nu på med att bygga om bloggen lite, så det kan vara lite rörigt och en del saker som kanske inte funkar. Hoppas ni har överseende med det!
 
 

Att äga en Kelpie


Sensommarens guld

 
Mysigaste delen på sommaren kommer nu. Fullt med underbart solfärgade kantareller djupt inne i skogarna. Perfekt avslappnande syssla tillsammans med den man tycker om eller varför inte sina två skogsgalna hundar som i mitt fall :)
 
Tips: hittar du några små kantareller så kolla under löv och mossa i närheten för där kan det finnas många stora som gömmer sig.

Söta ponniesar

 
Canon 5D MKII + 70-200mm f/4L

BIS - Best In Show

 
Idag var det alltså utställning i Kumla för hela slanten. Vädret höll sig väldigt bra och det blev mycket bra bilder! Ovan ser ni New Forest-hingsten Thor som blev Best In Show. Otroligt läcker! Alla dessa ponnier fick mig att vilja skaffa gård och uppfödning ännu mer... meeen får väl nöja mig med min lilla 11veckorsvalp först :)

Utställningsdags

Nu är alla informationsblad, visitkort och presentkort utskrivna och inplastade och det är dags att packa och sen lägga sig i sängen. Imorgon bär det av tidigt för att styra bilen mot Kumla där Örebros Ponnyavelsförening har en stor utställning. Ser otroligt mycket fram emot att få se massa fina små hästar!
 
Massa bilder kommer att komma upp här sedan! Vi hörs tills imorgon kväll!

RSS 2.0